Benvinguts al nostre blog

dimarts, 9 de desembre del 2014

TEMA 12: MOBILE LEARNING. TABLETS, E-BOOKS i MÒBILS

Hui, dimarts 9 de desembre,  hem tingut a classe l'exposició del tema 12. En primer lloc, hem vist qué és el mobile learning. Es tracta d'ensenyar i aprendre utilitzant dispositius mòbils com les tablets, els e-books i els mòbils. Podem distinguir entre m-learning (mòbils) i u-learning (ubic). 

Després, hem vist el que és una tauleta PC. Aquesta és un  ordinador a mig camí entre un ordinador portàtil i un PDA, en el quals es pot escriure per mitjà d'una pantalla sensible. Resulta molt convenient a les aules optar per un model concret per a facilitar als xiquets el seguiment de les tasques, tenint en compte aspectes com el pes, el preu, el processador operatiu, l'ús de la bateria, la conexió wifi, etc.
Son molt útils per la seua facilitat d'ús, la motivació que desprenen i la capacitat d'emmagatzematge, encara que també són un recurs fràgil i que requereix unes aplicacions que de vegades son insuficients.

Pel que fa als e-books hem vist que també és un recurs que porta una sèrie de advantatges com que ocupen poc espai, no es deterioren, són barats, lliures, tens la llibreria en un clic... Però també tenen els seus inconvenients com que no son independients, la numeració de les pàgines varia, requereixen d'un aprenentatge inicial, etc.

Els mòbils, per la seua part, tenen avantatges com el ampli volum d'informació actualitzada que donen, dóna autonomia, permet la interactivitat... I  inconveients com la inversió de temps per part del docent, precisa de certes competències, etc.


A continuació ens han recomanat emprar aplicacions móbils, es a dir, uns xicotets programes informàtics per a dispositius mòbils, que poden descarregar de App Store o Google play.

Per ùltim, ens han exposat les seues propostes educatives per a treballar les tauletes a l'aula:

  • Santillana Pupitre.
  • Rubio. El Arte de Aprender: Amb activitats de coloretjar, fer comptes i fer problemes.
  • Edebé mobile: Aplicació per a nens de 3-6 anys on es pot crear contes i interactuar amb personatges.
  • Editorial Salvat, S.L.: Permet aprende anglès.
  • Altres aplicacions: Tembo, A la granja, De gran seré, ABCKIT, El que més m'agrada del món, La bella dorment.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada