Benvinguts al nostre blog

dimarts, 16 de desembre del 2014

TEMA 8: LA IMATGE FIXA EN L'ENSENYAMENT: LA FOTOGRAFIA, FOTONOVEL•LA, CONTES, PÓSTERS I MURALS.

Hui, dimarts 16 de Desembre, em vist l'exposició que tracta sobre el tractament de les imatges.
En primer lloc, em vist una aproximació teòrica del procés de disseny. Aquest té una sèrie de fases
  • Planificació
  • Recerca i síntesi d'informació -> Consta de seleccionar idees, fer esquemes, redactar idees centrals i d'una correcció ortogràfica i gramatical.
  • Disseny i publicació
  • Avaluació
A continuació, un company  ha explicat que és un Storyboard posant d'exemple un de l'autor Bansky que mostra la sèrie dels Simpsons des d'una perspectiva antisistema.

Altra companya, ha explicat que la fotografia és l'element més important d'una fotonovel·la, un pòster o mural, ja que dóna el missatge principal i forma el llenguatge audiovisual.
Els seus elements principals son:
  • El pla: És la part de la imatge enquadrada en càmera. Està el primeríssim pla, primer pla, el primer pla ampli, el pla mitjà, el pla tres quarts o americà i el plà general,  
  • L'angle: És el punt de vista des del que es registra una escena. Hi ha diferents tipus: normal, picat, contrapicat i aberrant.
Una a altra companya ha explicat que la fotonovel·la és la unió de imatges i textos mitjançant diàlegs o cartells explicatius que informen el lector amb un missatge verbal. és un bon recurs per a utilitzar a l'aula ja que és un gènere fàcil, senzill i divertit que part dels interessos dels xiquets.
Per a crear una fotonovel·la es necessitaria una càmera, un ordinador i aplicacions com BUBBL o Storybird.
Una propostes per a treballar a l'aula seria crear una fotonovel·la amb les fotografies fetes durant una excursió al zoològic i després penjar-la al blog del col·legi.

Per altra part, el mural multimèdia és el resultat d'un tipus de mural en el qual podem incloure fotografia, text, sons i enllaços i compartir-lo en diverses xarxes socials. Algunes aplicacions per a treballar-les a l'aula son: Automotivator, Strix, Movieposter, Linoit, Emezeta, Koowall i Glogster Edu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada