Benvinguts al nostre blog

dimecres, 5 de novembre del 2014

Tema 2: La competència digital del professorat (MODEL TPACK)

El passat dimarts 4, a la nostra classe de DCADEI, van exposar dos grups. El primer d'ells enque ha de tindre el professorat respecte a les TIC i Què és el model TPACK. Anem a veure estos aspectos i a comentar-los una mica.

LES COMPETÈNCIES DIGITALS DEL DOCENT

Amb els cambis que va imposant la societat de la informació, es fa necessari que el professorat treballe amb les TIC a l'aula. Això implica que els mestres han de tindre, a més de les competències bàsiques (disgnosticar les necessitats, preparar les classes, buscar materials, motivar a l'alumnat, oferir tutories, investigar, etc.)  una sèrie de noves competències entre les nosaltres destaquem (per considerar que resumixen les altres) les de: "Conèixer i saber utilitzar les TIC en l'àmbit educatiu", "Planificar el currículum integrant les TIC" i "Utilitzar les TIC en l'aula per al treball col·laboratiu". 

Per altra banda, tambè canvia el paper del professorat que pot assumir un rol organitzatiuun rol social i un rol intel·lectual.

MODEL TPACK

Aquest model, les xiques que exposaven van tractar de mostrarnos-lo molt bé amb un vídeo però, per desgràcia, no es va poder visionar més que el principi. Resumidament, el video ens diu que el model TPACK (en castellà Conocimiento Tecnológico Pedagógico del Contenido) és un model educatiu o proposta educativa que ens indica la forma d'integrar eficaçment les TIC a l'aula.


Per ùltim, les companyes van proposar dos activitats: 
  • Identificar les parts de les plantes veient com creixen diariàment.  Els xiquets fan cada dia fotografíes que es penjaràn al bloc de classe al finalitzar el projecte.
  • Desenvolupar la creativitat per mitjà d'històries. Cada pare inicia amb el xiquet un relat i el nen ha de afegir sucessos i personatges. Quan tingan la història hauràn de pujar-la al bloc de classe.

Del mateix mode que les xiques van terminar, nosaltres os deixem també aquesta frase ten bonica. Esperem que us agrade ;)s va explicar el tema 2: "La competència digital del professorat (Model TPACK)".

Com el tìtol indica, el tema tracta sobre dos aspectes importants: Les noves competències 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada