Benvinguts al nostre blog

dimarts, 18 de novembre del 2014

Tema 3: Les TIC i l'inclusió educativa

Hui, quatre companyes han exposat el tema 4 que porta com a títol: "Les TIC i l'inclusió educativa".
Personalment, a la meva companya i a mi ens agrada moltíssim aquest tema de la inclusió ja que l'estem estudiant en altres assignatures i pensem que és un valor cívic necessari en l'educació.

En primer lloc, volem comentar el vídeo que ens han presentat titulat "Super Antonio" que reflecteix molt bé una adequada inclusió d'un nen amb discapacitat a l'aula ordinària on tots els xiquets mostren constantment quant vulguen al seu amic.

                                                       SUPER ANTONIO


Després, ens han fet veure que les TIC recolzen a la perfecció l'inclusió ja que "participen en l'eliminació de barreres i ajuden a donar respostes a les necessitats educatives, obrint les portes a noves oportunitats per a la participació i la inclusió social".

Però, el que més ens ha agradat ha sigut l'apartat en el que exposaven les limitacions que tenen els xiquets amb dificultats per a utilitzar les TIC i les solucions que podem donar. Per eixample, els xiquets amb dificultats visuals poden tenir problemes per a llegir informació del monitor. La solució en aquest cas seria canviar l'eixida d'informació per altra que porte llenguatge en Braille o llenguatge sonor en lloc de visual.

Per últim, també trobem interessants les webs recomanades per a agafar materials adequats per a aquest xiquets com son mil cuentos.com, on hi ha una sèrie de contes amb so, o pequeabecedario, on podem trobar un abecedari amb imatges descriptives per als xiquets sords.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada