Benvinguts al nostre blog

diumenge, 30 de novembre del 2014

Tema 17: El programari lliuere aplicat a l'educació. Les polítiques del programari lliure. LLIUREX.

Hui, dijous 27, les nostres companyes han exposat el tema 13 sobre el programari lliure.
En primer lloc, han explicat què és el software lliure, el  qual està format per aquells programes que son controlats lliurement pels usuaris. Aquest programari lliure té moltes avantatges com que els seus programes estalvien diners, son eficients i son diversos. No obstant, també presenten inconvenients com la falta de garantia de l'autor o les errades que poden tindre.
Després, les xiques han plantejat la qüestió de si és el mateix lliure que gratuït. En realitat molts programes no son gratuïts i, per a que siguen considerats lliures, han de respectar una sèrie de llibertats essencials (utilitzar el programa amb qualsevol propòsit, poder modificar-lo si vulguem, distribuir-lo i  millorar-lo  i poder distribuir eixes millores). 

Una part molt important de la seua exposició ha sigut la explicació del programari Lliurex que hem pogut utilitzar en els ordinadors de classe. Lliurex és un sistema operatiu com Windows o Apple però, a diferència d'aquests, és un software lliure. Està creat per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i el seu objectiu principal és introduir les noves tecnologies de la informació i la comunicació al sistema educatiu de la Comunitat Valenciana. En ell pots trobar jocs educatius com Childsplay (joc de memòria per a treballar l'anglès), Gcompris (trencaclosques), Omnitux (per a treballar l'anglès)...



Ací podeu trobar l'enllaç:

http://mestreacasa.gva.es/web/lliurex

 Altres sistemes operatius lliures per a l'àmbit educatiu son Tuquito, Puppy Linux, Skollinux, Quimo, UberStudent i Fedora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada